Heemkring De Drie Rozen vzw

Heemkundig Museum


De bezoeker kan hier een grote reeks gebruiksvoorwerpen en artefacten uit het vroegere dagdagelijkse leven ontdekken. Het interieur van een aantal plaatselijke handelszaken anno 1900 werd met veel zorg en precisie terug opgebouwd.

Kleding en textiel van zo'n 100 jaar geleden zijn mooi geëtaleerd. Wie weet nog wat "jabot" en "demi-gants" waren. Nochtans waren dat voor onze groot- en overgroot- ouders courante kledingstukken. We vinden hier ook een schat aan merklappen en een verzameling prachtige kantpatronen.

Aan de toog van café "Vogelzang" wordt spijtig genoeg geen bier meer getapt. Moest de populaire cafébaas Fik Tubbax nog leven, het zou niet waar zijn. De "stoopkens" die hier staan, herinneren nog aan de tijd dat de mensen hier hun koffiepot kwamen halen vooraleer in de omgeving te gaan wandelen.

Onze documentaire collectie bevat een grote collectie beeldmateriaal waaronder afbeeldingen van alle voorwerpen uit het museum. Hierbij ziet u enkele voorbeelden. Je kan de volledige collectie consulteren via deze link. Contacteer het bestuur voor de nodige toegangscodes.

Het heemmuseum is toegankelijk voor blinden en slechtzienden, talrijke artefacten zijn met braille gelabeld. Er worden ook speciale rondleidingen verzorgd voor andersvaliden.

Laatste bijwerking : RD 3/8/2017